У Генпрокуратурі розповіли про всі вчинені Януковичем і його оточенням злочини

У Генпрокуратурі розповіли про всі вчинені Януковичем і його оточенням злочини

Фото: УНІАН

"Сім'я" Януковича узурпувала владу шляхом внесення конституційних змін.

Позбавлений звання президента України Віктор Янукович підозрюється у низці злочинів, які продовжують розслідувати в Генпрокуратурі.

Йдеться про те, що протягом 2010-2014 років Янукович зі своїм оточенням узурпували владу шляхом внесення конституційних змін. Про це в інтерв'ю "Українській правді" повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Також ми перевіряємо рішення Конституційного суду щодо дозволу "тушкам" переходити з партії в партію, щодо зміни самої системи судоустрою. Це ті кроки, які дозволили групі Януковича зосередити в своїх руках всі ланки влади", – заявив Горбатюк.

Він також додав, що далі оточення Януковича, за версією слідства, вчинило ряд злочинів в сфері економіки: заволодіння коштами бюджету, незаконне збагачення, хабарі, віджим підприємств приватної власності. Головна мета – особисте збагачення як за рахунок держкоштів і держмайна, так і за рахунок підприємств, громадян.

"Янукович підозрюється в тому, що вже в 2013 році вирішив самостійно зі своїм оточенням визначати напрям руху України і відмовився від асоціації з Євросоюзом. Тобто, у нього вже була фактично сформована злочинна організація, розставлені люди за основними міністерствами, які були направлені туди, щоб одні в сфері цих міністерств і відомств, умовно кажучи, крали, а інші люди в правоохоронних органах їх прикривали, захищали", – зазначив начальник управління спецрозслідувань.

Віктора Януковича також звинувачують у відмові від євроінтеграції, що спричинило революційні події на Майдані, які завершилися масовими розстрілами протестувальників. Слідчі вважають, що рішення про розгін євромайданівців приймав особисто тодішній президент, а також Андрій Клюєв, Володимир Сівкович, Віталій Захарченко та інші.

"В першу чергу вони хотіли в зародку припинити ці мітинги, тому що, напевно, страх Майдану тиснув на них з 2004 року. І після того, коли це не вдалося, і всі виступи показали, що народ з цим миритися не буде, то розпочався цілий ряд комплексних злочинних заходів для масштабної протидії протестних акцій", – констатував Сергій Горбатюк.

Тим часом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пояснив, чому заарештовані 1,5 мільярда доларів "сім'ї" Януковича не перерахували до бюджету.

Повʼязані теми:

Наступна публікація