У Гепрокуратурі відхрещуються від фальсифікації доказів у справі Корбана

У Гепрокуратурі відхрещуються від фальсифікації доказів у справі Корбана

У ГПУ заперечують фальсифікацію доказів у справі Корбана / Фото: УНІАН

У відомстві стверджують, що документи справжні і отримані відповідно до вимог законодавства.

У Генеральній прокуратурі України спростовують інформацію адвокатів лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана щодо фальсифікації доказів у справі і наголошують, що документи справжні і отримані з дотриманням вимог законодавства.

"Після вчорашньої прес-конференції в засобах масової інформації захисники Геннадія Корбана сказали, що все, що ми показали, сфальсифіковано... Наголошую: це не так - кожен папірець, який ми вчора продемонстрували, отриманий відповідно до вимог чинного Кримінального процесуального кодексу", - заявив на брифінгу в Києві слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Микола Макєєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, є відповідні протоколи обшуків і відео. Макєєв в ході брифінгу продемонстрував журналістам ці протоколи і відеозапис. "Про яку фальсифікацію вони (захисники – ред.) кажуть, я зрозуміти не можу", – наголосив слідчий.

Він висловив думку про те, що адвокати Корбана апелюють лише цим аргументом про нібито фальсифікацію справи.

"Проводиться колосальна робота слідчою групою, аналізується кожен папірець, який був вилучений під час обшуків, що були проведені у відповідності до закону. Ще раз хочу наголосити, що всі документи є справжніми, а не сфальсифікованими, як стверджує сторона захисту", - заявив представник Генпрокуратури.

Як повідомлялося, Геннадій Корбан був затриманий 31 жовтня. 4 листопада йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення й участь у злочинній організації), ч. 3 ст. 157 (перешкоджання діяльності виборчих комісій), ч. 5 ст. 191 (йдеться про привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"), ч. 2 ст. 289 і ст. 349 Кримінального кодексу України (йдеться про захоплення в Дніпропетровську в якості заручників голови Держземагентства України та директора департаменту Дніпропетровської міської ради). Корбану було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, термін якого закінчувався 31 грудня.

28 грудня Дніпровський районний суд Києва ухвалив рішення змінити запобіжний захід Корбану з домашнього арешту на утримання під вартою строком на 60 днів. Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів. Починаючи з 27 грудня, учасники процесу перебували в суді понад 30 годин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація