У ГПУ допитають журналістів скандального каналу, які опинилися на місці вбивства Шеремета

У ГПУ допитають журналістів скандального каналу, які опинилися на місці вбивства Шеремета

Фото: Reuters

Представники сумнозвісного ЗМІ перебувають у полі зору силовиків, запевнив Луценко. 

Правоохоронці допитають журналістів, які зняли скандальне відео одразу після вибуху авто, в якому перебував журналіст Павло Шеремет.

Про це під час брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Зараз робиться все, щоб отримати експертний висновок про тип вибухівки і самого вибухового пристрою, а також ряд інших дій стосовно осіб, які були на місці закладання вибухівки", - наводить цитату Луценко його прес-секретар Лариса Сарган.

Окрім цього, прокуратура має допитає журналістів, які опинилися на місці вибуху авто та відзняли скандальне відео. 

"В тому числі і журналісти сумнозвісного каналу, які випадково встигають першими на резонансні вбивства, перебувають у полі зору правоохоронців та будуть допитані", - додав Луценко.

Співробітники скандального "17 каналу" 20 липня з'явилися на місці, де підірвали авто із Шереметом буквально у перші хвилини. Вони зняли скандальні кадри, на яких видно важко пораненого журналіста та поширили їх у Мережі. Публікація вказаного відео викликала обурення в інтернет-користувачів. Радник голови МВС Зорян Шкіряк, своєю чергою, заявив, що "поява представників проросійського "17 каналу" на місці вбивства Павла Шеремета практично в перші хвилини після вибуху дуже нагадує подібні провокаційні сюжети терористичних "LifeNews", "RT", "Россия 24" та "Звезда".

Самі журналісти заявляли, що збиралися взяти коментар у мера Києва Віталія Кличка, який живе неподалік місця, де стався вибух.

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація