У ГПУ натякнули, що обшуки ведуться не лише у Клюєва і Сівковича

У ГПУ натякнули, що обшуки ведуться не лише у Клюєва і Сівковича

Фото: УНІАН

У відомстві повідомили скільки об'єктів обшукують

Слідчі ГПУ наразі ведуть обшук одразу за вісьмома об'єктами.

Про це повідомила прокурор ГПУ Ольга Коріняк, розповідає кореспондент ТСН.

На уточнююче питання, чи означає це, що скоро будуть вісім підозрюваних, прокурор відмовилась відповідати.

"Здійснено низку обшуки в приміщеннях, які належать до права власності екс-високопосадовців часів Януковича. Обшуки тривають і зараз. Йде мова про 8 об'єктів. Про якісь результати цих обшуків, повідомлятимемо пізніше. Поки ми кажемо лише про пана Клюєва і Сівковича, але це йде мова з майданівськими провадженнями, пов'язані з майданівськими подіями і йде мова про співучасть декількох, не тільки цих зазначених осіб, також інших осіб, які є співучасниками у вчиненні цього злочину", - зазначила Коріняк.

Нагадаємо, що сьогодні у помешканнях колишніх високопосадовців часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і Володимира Сівковича проходять обшуки. 

Як повідомила  речниця генерального прокурора ТСН.ua Лариса Сарган, обшук організовано Управлінням спеціальних розслідувань ГПУ на чолі з Сергієм Горбатюком, який займається справою щодо розстрілів учасників Революції Гідності на Євромайдані у Києві. "До речі, перший обшук за два роки", - зазначила речниця генерального прокурора.

У листопаді 2015 року ГПУ заявили, що безпосереднє рішення про розгін студентів Євромайдану ухвалив Віктор Янукович, який дав відповідне доручення Віталію Захарченку та Андрію Клюєву. Як зазначив тоді Горбатюк, кожен із них доручив реалізацію цього плану тодішньому заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, очільнику київської міліції Валерію Коряку та голові Київської міської держадміністрації Олександру Попову.

Слід зазначити, що слідчі ГПУ помилились адресою під час обшуків. Вони спочатку прибули до помешкання нардепа Олега Ляшка, що викликало в нього хвилю обурення і звинувачень у репресіях.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація