У ГПУ не мали права відкривати справу щодо квартир Каська – ЗМІ

У ГПУ не мали права відкривати справу щодо квартир Каська – ЗМІ

Фото: ТСН.ua

Різні відомства не мають права відкривати провадження через однакове правопорушення. 

Національне антикорупційне бюро передало розслідування справи щодо квартир колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська Національній поліції.

Про це повідомляє "Українська правда".

У НАБУ встановили, що факти вказаної справи не відповідають їхній підслідності.

"8 квітня 2016 року Спеціальна антикорупційна прокуратура визначила підслідність даного кримінального правопорушення за Національною поліцією України",– повідомили у НАБУ.

Також видання наголошує, що у Генпрокуратурі не мали права розпочинати слідство у "квартирній справі", адже  запізнилися на два тижні. Так, НАБУ за рішенням суду розпочало розслідування 26 січня 2016 року, а Генпрокуратура – 12 лютого 2016 року. За КПК, різні установи не можуть відкривати різні кримінальні провадження за вчинення одного й того ж кримінального правопорушення.

Нагадаємо, у ніч проти понеділка, 11 квітня, представники ГПУ намагалися на вулиці оголосити підозру Віталію Каську у скоєнні злочину.

За словами прокурора ГПУ Владислава Куценка, слідчим це вдалося. Однак адвокат Каська заперечує цю інформацію. Сам екс-заступник генпрокурора впевнений, що такими діями його намагаються змусити виїхати з країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація