У ГПУ переконують, що Янукович потрапив у пастку

У ГПУ переконують, що Янукович потрапив у пастку

Фото: Reuters

Брехня ставить під сумнів всі його свідчення.

Позбавлений звання президента України Віктор Янукович під час допиту у відеорежимі збрехав про те, що не спілкувався телефоном у день розстрілів на Майдані з лідером "Українського вибору" Віктором Медведчуком. Ця брехня ставить під сумнів усі його покази, заявив у ефірі одного із українських телеканалів прокурор ГПУ Олексій Донський, - пише Укрінформ.

Адже між Януковичем та Медведчуком з грудня 2013 року по лютий 2014 року, у тому числі в день розстрілів на Майдані 20 лютого 2014 року відбулося 54 розмови. "Можна сказати, що Янукович у цю пастку втрапив - що він просто заперечив факт цих розмов", - зауважив прокурор.

Прокурор додав, що ГПУ надасть докази щодо брехні Януковича. При цьому, за словами Донського, допит лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука у справі про вбивства на Майдані був дуже детальний, з відеофіксацією, і мав "багато цікавих документів".

Донський додав, що завдання ГПУ дискредитувати покази Януковича під час відеодопиту, ініційованого його адвокатами, сьогодні була досягнута. Прокурор також наголосив на тому, що Янукович не є самостійною особистістю і залежить від осіб, які його приютили на території РФ і керували у подальшому його діями.

Коментуючи питання щодо того, чи не був відеодопит Януковича "спецоперацією Кремля", Донський заявив: "Якщо і було це спецоперацією Кремля – то дуже невдалою".

Зазначимо, що 28 листопада, під час засідання у справі Євромайдану допитували через відеозв'язок позбавленного звання президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, у п'ятницю, 25 листопада відбулося судове засідання у справі розстрілів учасників Євромайдану, свідком в якій проходить Віктор Янукович. Проте самого допиту не відбулось, оскільки близько 30 активістів з прапорами "Правого сектору" і організації "Вільні люди" заблокували виїзд обвинувачених беркутівців із СІЗО. Вони тримали у руках плакати з написами "Вбивць Небесної сотні за ґрати", "Кров Небесної сотні на ваших руках" і "Вбивці - в'язницю". 

Янукович у суді дав неправдиві свідчення

Янукович у суді дав неправдиві свідчення

Повʼязані теми:

Наступна публікація