У ГПУ пообіцяли нові подання на арешти нардепів за державну зраду

У ГПУ пообіцяли нові подання на арешти нардепів за державну зраду

Фото: УНІАН

Слідство наразі добирає останні факти у справах.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що найближчим часом подасть до парламенту подання про притягнення до відповідальності нардепів за підозрою у державній зраді.

Про це він сказав на засіданні комітету ВР з питань національної безпеки, передає "Українська правда".

"Генпрокуратура не забуває про їхніх (Росії) співвиконавців цієї трагедії. Ними є сепаратисти, громадяни України. І ви всі добре знаєте, що ГПУ за три місяці мого керування вийшла на результат, який дав можливість затримати і заарештувати екс-нардепа, керівника фракції "Партії регіонів" Єфремова та ряд його людей", - сказав він.

Луценко також нагадав про затримання мера Торецька за статтею "держзрада".

"Це не кінець, це тільки початок. Я планую внести на розгляд Верховної Ради інші подання про притягнення до відповідальності за підозрою у державній зраді інших діячів, в тому числі тих, хто має депутатські звання", - сказав він.

"При чому довго відтягувати не збираюся. Слідство зараз добирає останні факти, щоб я зміг сформувати підозру для подання у Верховну Раду", - додав Луценко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України планує впродовж року передати до суду справу щодо президента-втікача Віктора Януковича зі звинуваченням у державній зраді, що призвела до окупації Криму і частини Донбасу.

Судова тяганина: чи покарають російських генералів за війну в Україні

Судова тяганина: чи покарають російських генералів за війну в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація