У ГПУ розповіли, звідки взялася "гвинтівка Пашинського" на Майдані

У ГПУ розповіли, звідки взялася "гвинтівка Пашинського" на Майдані

ГПУ допитувала Пашинського / Фото: УНІАН

Із зброї, поруч з якою бачили нардепа, не були поранені активісти. 

ГПУ проводила допити нардепа Сергія Пашинського через скандальне відео із політиком та зброєю на Майдані 18 лютого 2014  року.

Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в інтерв'ю "Українські правді".

За його словами, підстав думати про те, що Пашинський у когось стріляв, немає.

"Так, звичайно. Встановлено, і це на відео є, що була машина "Хонда", яку зупинили протестуючі, в її багажнику виявлена гвинтівка. Потім біля цієї людини з'явився Пашинський, сів у машину і ще двоє людей, і разом вивезли. Підстав вважати, що він в когось стріляв, немає. При цьому було тоді на місці сфотографовано саму зброю і дозвіл на нього. Тоді ж, 18-го лютого", - пояснив представник ГПУ.

Горбатюк додав, що силовиками була вилучена вказана гвинтівка, а нардепа і водія допитали.

"По-перше, немає потерпілих, в яких стріляли з такої зброї, та на місці події, де було вилучено кулі, немає куль з цієї рушниці. Там іноземна модель з нестандартним калібром. Ми знайшли різні набої: 5,45, різні модифікації автомата Калашникова, "Сайга", "Вулкан" і так далі. В даному випадку, якщо я правильно запам'ятав, кулі калібру 5,39 і куль у протестувальників і у міліціонерів не встановлено", - пояснив начальник управління спецрозслідувань.

Власник гвинтівки пояснив, що возив її у багажнику протягом десяти днів "про всяк випадок".

"Він пояснив, що возив її в багажнику вже днів 10. Про всяк випадок. Тому що в місті орудували титушки і так далі. А туди приїхав, знаючи про події, поставив машину дуже близько, потім хотів машину відвезти, оскільки події перемістилися, і в цей момент його затримали", - додав Горбатюк.

Нагадаємо,  18 лютого 2014 року у Мережі зявилося відео, на якому активісти Майдану затримують авто із гвинтівкою у багажнику.  Одним з перших біля цієї автівки з'явився народний депутат Сергій Пашинський.

Згодом фрагменти вказаного відео активно використовували у фейкових викриттях російської пропаганди. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація