У ГПУ з'ясували, що Попов сам "злив" скандальні протоколи допитів про розгін Євромайдану

У ГПУ з'ясували, що Попов сам "злив" скандальні протоколи допитів про розгін Євромайдану

Слідчі ГПУ засумнівались у правдивості деяких свідчень Попова

Слідчі навіть вирішили перевірити свідчення голови КМДА, бо засумнівались у їхній правдивості.

У Генпрокуратурі з'ясували, звідки у пресі з'явились протоколи допитів щодо розгону Євромайдану відсторонених від обов'язків заступника секретаря РНБО Володимиру Сівковича, голови КМДА Олександра Попова і вже екс-начальника київської міліції Валерія Коряка.

"Головне слідче управління ГПУ перевіряло ситуацію навколо публікації частин протоколів допитів Олександра Попова, Володимир Сівковича і Валерія Коряка. В ході перевірки виникла необхідність у додатковому допиті Попова", - пояснив перший заступник генпрокурора Віталій Білоус.

"Слідчим шляхом встановлено, що саме Попов сприяв розповсюдженню матеріалів слідства", - повідомив він.

За його словами, слідство вважає, що цей факт ставить під сумніви окремі частини свідчень Попова. Тому слідчі перевірили всі свідчення Попова.

Нагадаємо, в суботу співробітники ГПУ вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв'язку з розгоном Євромайдану заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, голові КМДА Олександру Попову, Валерію Коряку і його заступнику Петру Федчуку.

Їх допитали. Пізніше "Українська правда" опублікувала частину протоколів допиту Сівковича, Коряка і Попова. У протоколі допиту Валерія Коряка йдеться про те, що йому зателефонував міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко і наказав виконувати всі команди Сівковича.

Також, за повідомленням ЗМІ, із документів допиту випливає, що Сівкович транслював вказівки секретаря РНБО Андрія Клюєва. Проте Сівкович під час допиту жодного разу не озвучив прізвища Клюєва.

Прокуратура повторно допитала Попова через розгін Євромайдану

Прокуратура повторно допитала Попова через розгін Євромайдану

Повʼязані теми:

Наступна публікація