У Гройсмана підтвердили скасування його візиту до Ізраїлю через міжнародний скандал – ЗМІ

У Гройсмана підтвердили скасування його візиту до Ізраїлю через міжнародний скандал – ЗМІ

Володимир Гройсман / Фото: УНІАН

Україна проголосувала в Радбезі ООН за скандальну резолюцію.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман скасував свій візит до Ізраїлю, що був запланований на 27-28 грудня, та переніс його на невизначений час.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело в оточенні глави уряду.

Перед цим з'явилося повідомлення, що візит Гройсмана скасував і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.  Усе через те, що Україна підтримала скандальну резолюцію Ради безпеки ООН щодо ізраїльських поселень. У документі від Ізраїлю вимагають припинити поселенську діяльність на палестинських територіях. Наголошується, що політика Ізраїлю із будівництва поселень на Західному березі річки Йордан та будівництва у Східному Єрусалимі є порушенням міжнародного права та становить перепону для врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Саму резолюцію Нетаньяху назвав "упередженою та ганебною". Напряму звинуватив адміністрацію президента США Барака Обами у "підступному маневрі", адже Сполучені Штати утрималися під час голосування, проте не застосували своє право вето на цей документ.

Нетаньяху також заявив про переоцінку Ізраїлем зв'язків із ООН. Крім того, Ізраїль уже відповів на резолюцію ООН відкликанням послів та позбавленням допомоги Сенегалу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація