У Києві на "конопляному марші" затримали "свободівців"

Націоналісти поштовхалися з учасниками акції за легалізацію легких наркотиків.

У Києві на Михайлівській площі відбулася акція на підтримку ідеї легалізації марихуани. Невеличку групу активістів із плакатами атакували противники узаконення наркотиків, унаслідок чого сталася сутичка, повідомляє УНІАН.

Представники руху під назвою "Українська конопляна асоціація" зібралися на так званий "конопляний марш", вимогою котрого була декриміналізація ч.1 ст.309 ККУ. На думку учасників акції, правоохоронці часто використовує цю норму, щоб вимагати хабарі від затриманих, у яких знайшли кілька грамів конопель.

Проти "конопляного маршу" виступили націоналісти. Зокрема, за сутичку правоохоронці затримали трьох чоловіків, і ще в одного вилучили піротехніку та муляж гранати. Усіх після пояснень у райвідділку відпустили. Партія "Свобода" повідомила, що серед затриманих були голова Дарницької районної організації політсили Володимир Бохняк та його помічник Олесь Олійник. "На Михайлівську площу прийшла громада, яка обурена маршем осіб, що виступають за легалізацію наркотиків, зокрема марихуани. Там виникла штовханина, а правоохоронці, замість того, щоб припинити незаконні дії прихильників наркотиків, застосували проти нас силу, хоч ми й допомагали відновити правопорядок", - заявив сам Бохняк.

Повʼязані теми:

Наступна публікація