У Клімкіна дорікнули Радбезу ООН у бездіяльності щодо миротворців на Донбасі

У Клімкіна дорікнули Радбезу ООН у бездіяльності щодо миротворців на Донбасі

Фото: Reuters

В МЗС не можуть зрозуміти, чому це питання залишається заблокованим.

Українська сторона не розуміє бездіяльності Ради Безпеки ООН у питанні про розгортання на окупованій території Донбасу миротворчої місії ООН.

Про це під час виступу в Радбезі ООН заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, передає Укрінформ.

За його словами, як непостійний член Радбезу Україна не з чуток знає, що іноді орган не може оперативно відреагувати на загрози цивільному населенню, оскільки швидкому розгортанню місії з підтримання миру заважає відсутність згоди приймаючих країн.

"Проте важко пояснити бездіяльність Ради у відповідь на прямий запит щодо миротворчої місії ООН (в Україні. – Ред.), чия присутність на місцях забезпечила б додатковий захист цивільних осіб та мала б свій внесок у припинення насильства", - заявив Кислиця.

Він підкреслив, що заклики офіційного Києва в Радбезі "не були почуті". Він додав, що у цій ситуації Україна змушена використовувати інші можливості на регіональному рівні для встановлення збройної міжнародної присутності на окупованих територіях, щоб захистити цивільне населення та забезпечити повну імплементацію Мінських угод.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація