У Конгресі США влаштували сидячий страйк через закони про контроль над зброєю

У Конгресі США влаштували сидячий страйк через закони про контроль над зброєю

У Конгресі США влаштували сидячий страйк через закони про контроль над зброєю

Фото: Twitter.com/chelliepingree

Сенатори пропонують знайти компромісне рішення.

Члени конгресу США від Демократичної партії відмовляються покинути зал засідань палати представників, намагаючись змусити конгресменів проголосувати за прийняття законів про контроль над зброєю після трагедії в Орландо.

Про це інформує ВВС.Russian. 

Майже 100 законодавців влаштували акцію протесту, вимагаючи ввести більш ретельну перевірку бажаючих купити зброю і заборонити її продаж підозрюваним в терористичній діяльності.

Учасники акції протесту вважають, що нещодавнє вбивство 49 людей у нічному клубі у Флориді свідчить про необхідність посилення законодавства в цій сфері. Сенатори пропонують знайти компромісне рішення.

Спікер палати, республіканець Пол Райан назвав акцію сенаторів-демократів пропагандистським трюком, розрахованим на публіку.

Республіканці, які контролюють Конгрес, оголосили перерву в засіданні, це змусило телекомпанії вимкнути телекамери, що знаходяться у залі засідань. Після цього учасники акції протесту перенесли її в Інтернет.

Нагадаємо, що раніше Сенат Конгресу США відхилив пропозиції республіканців про розширення повноважень Федерального бюро розслідувань у сфері нагляду після стрілянини в нічному клубі в Орландо.

Нагадаємо, 12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався в клуб Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, і відкрив стрілянину. Жертвами інциденту стали 50 осіб (включаючи терориста), ще 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Вбивця був ліквідований під час перестрілки зі спецназівцями. Він був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану.

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб терактом. Стрілянина в орландском клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США і другим найбільшим терактом 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида ввели надзвичайний стан.

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і поклявся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність криваву стрілянину в гей-клубі в Орландо.

Дружина стрільця із Орландо каже, що намагалася відмовити чоловіка від його планів

Дружина стрільця із Орландо каже, що намагалася відмовити чоловіка від його планів

Повʼязані теми:

Наступна публікація