У Кремлі пояснили, навіщо журналісти готують "вкидання" проти Путіна

У Кремлі пояснили, навіщо журналісти готують "вкидання" проти Путіна

Володимир Путін / Фото: Reuters

Однак не конкретизують, яке видання готує "провокацію".  

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що проти глави РФ готується "інформаційне вкидання" для того, щоб "розгойдати ситуацію в країні".

Пєсков заявив, що в Кремлі "уважно відстежують інформаційну ситуацію", зокрема - підготовку публікації Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, який направив в адміністрацію президента свої питання. За словами Пєскова, метою цього "вкидання" є "спроба розгойдати ситуацію в країні", повідомляє РБК.

"Ми дуже уважно відстежуємо інформаційну ситуацію. Ми впевнені, що подібні інформаційні вправи будуть продовжені, оскільки йдеться не про суто журналістську діяльність", — сказав представник Путіна.

Він заявив, що йдеться про кампанію, пов'язану зі "спробами розхитати ситуацію в країні, дискредитувати керівництво країни, передусім президента", і таким чином мати вплив і на ситуацію в країні, і на виборчий процес".



Пєсков відповів, що не буде "конкретизувати", яке видання зверталося до Кремля. "Ми сказали все, що хотіли сказати", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Пєсков оголосив, що іноземні видання, зокрема західні, найближчими днями готують до публікації замовні матеріали про родину і друзів дитинства російського президента Володимира Путіна. "Голос" Кремля заявив, що матеріали, які вийдуть в іноземних ЗМІ найближчим часом – це "заказуха" і інформація позбавлена "об'єктивності".

Наступна публікація