У Кремлі різко прокоментували заклик євродепутатів ввести санкції проти Путіна

У Кремлі різко прокоментували заклик євродепутатів ввести санкції проти Путіна

Фото: УНІАН

Пєсков сказав, що в Москві не можуть погодитися зі спробами втручання в судові процеси.

У Кремлі заявляють, що не можуть погодитися з втручанням у судові процеси в Росії, в тому числі щодо справи української льотчиці і депутата Надії Савченко, яку незаконно утримують в російському СІЗО.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи заклики євродепутатів ввести санкції проти глави російської держави, передає Интерфакс-Россия.

"Ми не можемо погодитися зі спробами втручання в судові процеси, які відбуваються в нашій країні в суворій відповідності до російського законодавства, до яких, безумовно, належить і процес над Савченко", - сказав Пєсков.

"Будь-які втручання тут неприпустимі. У нас існує певна процедура, яка виконується наразі. Через те, що йде судовий процес, будь-які коментарі по суті також вважаємо неможливими і неприпустимими", - заявив прес-секретар Путіна.

Депутати Європарламенту раніше опублікували лист до Могеріні із закликами ввести санкції проти президента Росії і ще 28 осіб через справу Надії Савченко. Депутати пропонують покарати людей, які причетні до затримання і перевезення в Росію української льотчиці. У документі йдеться про заборону в'їзду таким особам в ЄС, заморожування їхніх банківських активів і вилучення майна, знайденого на території Євросоюзу. Російський президент – перший номер у списку з 29 імен. Саме йому, впевнені європейські депутати, належить політичне рішення у справі Савченко.

Савченко заспівала гімн України на судовому засіданні

Савченко заспівала гімн України на судовому засіданні

Вирок у справі народного депутата України Надії Савченко російський суд почне оголошувати 21 березня. Таким чином, умови льотчиці для припинення голодування виконані не були - вона 9 березня просила оголосити їй вирок протягом семи днів.

Савченко за останню добу сухого голодування втратила чотири кілограми ваги. Стан українки різко погіршується, тому що вона швидко втрачає вагу. Крім того, її організм зневоднюється.

Їй заборонені будь-які зустрічі до 23 березня цього року, в тому числі суд не дозволяє побачень Надії навіть з українськими лікарями, які повинні оглянути полонянку. Сестра Віра зі сльозами просить російське правосуддя дозволити хоча б візит медиків, але поки що такого рішення немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація