У Кремлі відхрестилися від обіцянки Німеччині щодо припинення вогню на Донбасі

У Кремлі відхрестилися від обіцянки Німеччині щодо припинення вогню на Донбасі

Фото: Reuters

У Москві запевняють, що Україні протистоять "збройні сили Донбасу".

У Кремлі заявили, що не могли обіцяти Німеччині дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі, адже "не є стороною конфлікту".

Про це сказав це прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН.

За словами Пєскова, Україні протистоять "збройні сили Донбасу".

"Там є режим припинення вогню, який порушується. В такому формулюванні Москва не могла обіцяти, бо Москва не є учасником цього конфлікту. Москва не може оголосити припинення вогню", - заявив Пєсков.

"Ви знаєте, що на лінії поділу з одного боку перебувають Збройні сили України, а з іншого боку перебувають "збройні сили Донбасу", тобто ополченці", - переконував Пєсков ЗМІ.

Що ж до візиту міністрів закордонних справ Німеччини та Франції до України, прес-секретар Путіна відповів, що це не є питанням РФ.

"Здійснюються контакти в рамках двосторонніх відносин. Тут немає ніякого приводу для коментарів".

Однак, Пєсков зауважив, що відповідні візити вітатимуться, у разі їхнього сприяння виконанню Україною зобов'язань за Мінськими домовленостями.

Очільники МЗС Франції й Німеччини пообіцяли цілковиту тишу на Донбасі протягом тижня

Очільники МЗС Франції й Німеччини пообіцяли цілковиту тишу на Донбасі протягом тижня

Нагадаємо, що раніше очільник Міністерства закордонних справ Павло Клімкін з головою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та Франції Жаном-Марком Еро прибули до Слов'янська, де відвідали зруйнований бойовиками міст.  

Зустріч відбулася у рамках візиту міністрів на Донбас. Зокрема, міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро прибув до Краматорська. Також на Донбасі присутні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та очільник МЗС України Павло Клімкін. Міністри мають намір зустрітися з представниками моніторингової місії ОБСЄ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація