У Кремлі вперше прокоментували можливий обмін Карплюка та Клиха

У Кремлі вперше прокоментували можливий обмін Карплюка та Клиха

Фото: Getty Images

За словами Пєскова, "це питання і компетенція російського правосуддя".

У Кремлі стверджують, що не знають, чи ведуться переговори про обмін засуджених українців Миколи Карпюка і Станіслава Клиха.

Про це журналістам повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

"Я не в курсі, що ведуться переговори про обмін", - сказав Пєсков.

Крім цього, він повідомив, що питання стосовно долі Клиха і Карпюка не порушувалося під час зустрічі глав "нормандської четвірки".

Нагадаємо, сьогодні, 26 жовтня, у Верховному суді Росії заслухають апеляцію на вирок засудженим українцям Станіславу Клиху та Миколі Карпюку. Адвокати бранців заявили, що на справедливе правосуддя не розраховують, а одразу після рішення Верховного Суду перейдуть до безпосереднього лобіювання звільнення українців.

Україна направила Росії близько десяти запитів про екстрадицію Карпюка і Клиха, останній відправили в серпні.

Російська прокуратура вимагала ув'язнити Карпюка на 22,5 року, а Клиха – на 22 роки. 19 травня суд присяжних визнав Карпюка і Клиха винними. Захист українців впевнений, що на присяжних чинився тиск. Мін'юст заявляє, що відразу після вироку почнуть процедуру екстрадиції українців.

Справа Карпюка і Клиха сфабрикована Російським слідчим комітетом і в ній фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новіков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цій брудній історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музичком, відомим як Сашко Білий, а ще - колишнім керівником львівської організації УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, нині підсудними в Чечні українцями - Карпюком та Клихом

Повʼязані теми:

Наступна публікація