У Криму окупанти посилили угрупування військ та сили авіації

У Криму окупанти посилили угрупування військ та сили авіації

Фото: Getty Images

На півострові готуються до відбиття масованого авіаційного удару умовного противника.

В окупованому Криму в зв'язку з проведенням навчань посилено концентрацію російських військових.

Про це президенту Росії Володимиру Путіну доповів міністр оборони Сергій Шойгу, передає російський "Інтерфакс"

"Посилено угруповання військ в Криму, сили авіації та протиповітряної оборони до відбиття масованого авіаційного удару умовного противника готові", - повідомив Путіну Шойгу.

Міністр зауважив, що в навчаннях беруть участь сили Південного і Центрального військового округів. У рамках навчань в повну бойову готовність приведені війська і сили Південного військового округу, з'єднання та військові частини Центрального ВО, ВДВ, а також військово-транспортної авіації. Шойгу додав, що для перевірки систем управління у ПВО і ЦВО розгорнуті польові рухомі пункти управління, а для відпрацювання питань розгортання територіальної оборони сформовані штаби в Ростовській області, Севастополі та Сімферополі.

Організовано охорону і оборону інженерного обладнання в районі розташування військ. Російські військові відпрацьовують практичні завдання з локалізації кризових ситуацій, пов'язаних з проведенням терористичних актів, захопленням державних і військових об'єктів, а також руйнуванням гідротехнічних споруд.

Нагадаємо, що російські військові бряцають зброєю уздовж усього кордону з Україною та в окупованому Криму. Частини центрального та південного військових округів РФ приведені в повну бойову готовність.

Президент Росії Володимир Путін наказав провести в частинах раптову перевірку, що почалася з 5:00 ранку. Вона стосується повітряно-десантних військ, військово-транспортної авіації та Чорноморського флоту.

Міністр оборони Сергій Шойгу пояснив, що під час перевірки мають оцінити готовність військ до загроз різного штибу – від тероризму до природних катаклізмів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація