У Криму окупанти затримали кримськотатарського активіста і "шиють" справу про підпали

У Криму окупанти затримали кримськотатарського активіста і "шиють" справу про підпали

У Криму затримали чергового кримського татарина. / Фото: УНІАН

Затриманий - з громадянськи активної сім'ї.

В Алупці окупаційна влада затримала 21-річного кримського татарина Меудина Альвапова.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

За його словами, затриманому активісту "шиють" справу про підпали автомобілів в Ялті. 25 січня відбудеться суд. Альвапову будуть обирати запобіжний захід, передбачає Джелялов.

"Мати Муедина Зарема апте, розповідає, що її син ніколи не займався підпалами. Брат Муедина Мустафа нарахі знаходитися на материковій Україні. Ще один син помер давно в Узбекистані. Сама Зарема апте інвалід 3 групи", - написав перший заступник голови Меджлісу.

За словами Нарімана Джелялова, сім'я Меудина Альвапова громадянськи активна, постійно брала участь у різних суспільно-політичних заходах.

"Є припущення, що саме через політичні погляди хлопців і переслідують правоохоронці. З усією ймовірністю, якщо Мустафа повернеться до Криму, нанього також чекає арешт", - упевнений Джеляль.

 

В Крыму снова арестован крымский татарин.Вчера , 23 января, рано утром в Алупке был арестован 21-летний Муедин Альвапо...

Опубліковано Nariman Dzhelalov 24 січня 2016 р.

МЗС вимагає звільнити в Криму активістів "26 лютого"

МЗС вимагає звільнити в Криму активістів "26 лютого"

Нагадаємо, раніше Джелалов закликав своїх співвітчизників бути уважними до своїх рідних через те, що останнім часом в окупованому Криму дедалі частіше зникають люди. Зокрема, він закликав кримських татар закликають обов'язково супроводжувати своїх дітей до місця навчання чи інших занять, підтримувати з ними постійний зв'язок, особливо в ранні та пізні години, коли на вулицях мало людей, а також будувати маршрут так, щоб на шляху було якомога більше відеокамер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація