У Криму учасників "форуму кримськотатарських матерів" зібрали обманом

У Криму учасників "форуму кримськотатарських матерів" зібрали обманом

Фото: Getty Images

Захід відбувся в кримськотатарському театрі, проте далеко не всі його учасниці погодилися з резолюцією форуму.

В Сімферополі окупанти провели так званий "Форум кримськотатарських матерів" і підсунули учасницям резолюцію із засудженням діяльності Джемілєва, Чубарова та Іслямова.

Про це повідомляє координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв у Facebook, - пише "Українська правда".

В анексованому Росією Сімферополі 5 березня організація під назвою "Державний комітет у справах національностей і депортованих громадян Республіки Крим" зібрала жінок і провела "Форум кримськотатарських матерів".

Захід пройшов в кримськотатарському театрі, проте далеко не всі його учасниці погодилися з резолюцією форуму.

"Багато жінок, які прийшли подивитися спектакль на рідній мові, були здивовані фактом проведення реєстрації та видачі незрозумілого документа під назвою: "Резолюція форуму кримськотатарських матерів". З бесіди з багатьма жінками, деякі були обурені даними обставинами, в тому числі і змістом незрозумілого документа і покинули цей захід", – написав Барієв.

Як повідомлялося раніше, нелегітимний прокурор Криму Наталія Поклонська звернулася до "суду" з вимогою заборонити Меджліс кримськотатарського народу і визнати його екстремістським на території окупованого півострову. 

Згодом Євросоюз висловив серйозну стурбованість систематичним порушенням основних прав і свобод жителів Криму і, зокрема, кримських татар з боку РФ.

05 марта 2016 года под предлогом поздравления с женским днём крымскотатарских многодетных мамочек "Государственный комит...

Posted by Eskender Bariiev on Sunday, March 6, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація