У Криму вже починають різати і бити за українську мову

У Криму вже починають різати і бити за українську мову

У Криму через мову влаштовують різанину / Фото: thinkstockphotos.com

Правозахисник пояснює це поділом населення України за мовною та територіальною ознакою.

У Криму та інших регіонах України спостерігається різке зростання нетерпимості та агресії на "мовному" ґрунті.

Як передають "Коментарі", про це заявив представник Харківської Правозахисної Групи Євген Захаров, озвучуючи результати загальноукраїнського моніторингу "Злочини на ґрунті ненависті в Україні".

За словами правозахисника, в Криму та Севастополі зафіксовано два подібних випадки, проте в цілому в Україні їх набагато більше.

"У Севастополі один чоловік ударив іншого ножем на ґрунті побутової сварки тільки тому, що він розмовляв не тією мовою. Один говорив українською, інший російською. Інший був випадок теж у вас в Криму, коли викликали депутата на зустріч, пішов його помічник, якому було 60 років. І він був жорстоко побитий, йому ребра там поламали і говорили: забирайся в свою Галичину", - розповів Захаров.

За його словами, такі сумні події є наслідком поділу населення України за мовною та територіальною ознакою, яке почалося у 2004 році.

Загальноукраїнський моніторинг "Злочини на ґрунті ненависті в Україні" проводився у 2011-2012 роках в 17 регіонах України. Протягом цього періоду було зафіксовано 62 злочини на даному ґрунті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація