У кулуарах Ради Лещенко тікав від представника НАЗК

У кулуарах Ради Лещенко тікав від представника НАЗК

Сергій Лещенко / Фото: УНІАН

Інцидент зняли на відео. 

У Верховній Раді представник Національного агентства із запобігання корупції намагався зачитати нардепу Сергію Лещенку протокол про адмінпорушення, однак парламентар втік.

Інцидент трапився сьогодні, 6 грудня. Уповноважений НАЗК підійшов до Лещенка і почав зачитувати йому текст адмінпротоколу. Довкола зібралися журналісти. Відповідний запис опублікували у Мережі. Нардеп щось говорив до представника НАЗК, але його слова важко розчути на записі. Згодом Лещенко намагався піти геть. За ним, продовжуючи зачитувати протокол, прослідував і член Агентства.

"Українська правда" пише, що уповноважений НАЗК не назвався та не реагував на слова Лещенка про те, що він прийде для ознайомлення з протоколом у п'ятницю.  Дату видання не наводить.

Після цього нардеп зайшов до сесійної зали. Представник НАЗК нібито зачитував документ за відсутності народного обранця. Після цього протокол підписали свідки, які прийшли із представником НАЗК.

На запитання про те, як їх пропустили до парламенту без окремої акредитації, вони відповіли, що вони "прийшли на виставку". Після цього вказані люди покинули Раду із представником НАЗК, пише УП.

Як повідомлялося раніше, нардеп Сергій Лещенко став власником елітної нерухомості на вулиці Франка за 7,5 млн грн. В Мережі опублікували копію відомості з держреєстру майнових прав на нерухоме майно, у якій зазначено, що Лещенко купив квартиру площею 192 квадратних метра в серпні цього року.

Політик пояснив, що квартира була куплена за частину заощаджень як співзасновника "Української правди", позику від засновника УП Олени Притули і гроші його коханої – Анастасії Топольської. Лещенко заявив, що у 2013-2014 роках він задекларував дохід у сумі понад 100 тисяч доларів.

Згодом, детективи НАБУ виявили правопорушення, коли з'ясовували, хто і як допомагав нардепу Сергію Лещенку придбати 200 квадратних метрів елітного житла в центрі Києва. У справі несподівано виникла ще одна жінка - мати депутата. Виявилося, що це вона дала синові два мільйони гривень, про що Лещенко раніше не говорив. Сам Лещенко називає себе чистим. 

1 грудня Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що завершило перевірку щодо столичної квартири народного депутата Сергія Лещенка і виявило ознаки адміністративного правопорушення. У повідомленні вказали, що Сергій Лещенко одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. Будучи на момент придбання неруxомості нардепом, він одержав подарунок, вартість якого у 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 гривень). 

У НАЗК склали протокол на народного депутата через одержання подарунку і зазначили, що це порушення карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка. 

Лещенка кілька разів запрошували до НАЗК для ознайомлення із адмінпротоколом, однак замість нього приходив його адвокат

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація