У КВУ заявили про масовий підкуп виборців у Кривому Розі

У КВУ заявили про масовий підкуп виборців у Кривому Розі

У КВУ заявили про масовий підкуп виборців у Кривому Розі / Фото: УНІАН

Юрій Вілкул ініцював виділення із бюджету міста 50 млн грн для надання матеріальної допомоги місцевим жителям. 

У Кривому Розі масово підкуповують виборців.

Про це заявили у Комітеті виборців України. 





За даними організації, 27 січня, за два місяці перед повторними виборами міського голови, Криворізька міськрада за ініціативою Юрія Вілкула прийняла рішення про виділення із бюджету міста 50 млн грн для надання матеріальної допомоги місцевим жителям. Офіційно кошти спрямовані "для надання матеріальної допомоги окремим категоріям міста у зв'язку з підвищенням цін на комунальні послуги".

"З 1 лютого 2016 року матеріальну допомогу в розмірі 500 грн зможуть отримати понад 100 тисяч мешканців Кривого Рогу. Серед категорій осіб, яким призначені кошти: непрацюючі пенсіонери, вчителі, лікарі, студенти, працівники бюджетної сфери, ветерани, чорнобильці, одинокі матері та сім'ї, що виховують дітей-інвалідів", - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку, КВУ розцінює цю програму, як зловживання службовим становищем, використання адміністративного ресурсу та підкуп виборців.

 

КВУ: у Кривому Розі масово підкуповують виборців 27 січня, за два місяці перед повторними виборами міського голови, Кр...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 2 лютого 2016 р.

"Уповноважені органи повинні надати належну оцінку діям міського голови та депутатів міської ради", - наголосили у КВУ. 

Нагадаємо, що повторні вибори міського голови Кривого Рогу призначені на 27 березня, а виборчий процес стартує 6 лютого.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація