У Львові прямо в школі побудували криївку УПА

У Львові прямо в школі побудували криївку УПА

В одній з львівських шкіл будують макет криївки УПА

Макет криївки у рорзрізі будують в одній з шкіл Львова для кращого вивчення історії армії УПА.

У львівській школі будують криївку УПА. У кабінеті історії однієї з місцевих шкіл учні вивчатимуть історію визвольного руху безпосередньо в партизанському укритті.

Криївку у розрізі обладнають так, як виглядало дане укриття. Там будуть макети зброї, гасова лампа, друкарська машинка і, звичайно, замаскований лаз.

Ініціатор підпільного кабінету історії Андрій Бень каже, що криївка в розрізі розповідатиме про побут повстанців. Учні зможуть побачити, як жили і воювали бійці УПА. Створити макет допомагають діти після уроків. Криївку як і належить роблять з дерева, зверху вона буде замаскована травою і опалим листям.

"Цей макет схожий на справжній, оскільки він робиться за кресленнями, зробленими на основі оригінальних креслень, які були в розсекречених спецдокументах НКВД", - розповів Бень.

Ініціатори будівництва говорять, вони добре знають, як виглядає криївка УПА, адже неодноразово реставрували лісові криївки. Серед речей повстанців - стіл, лавка і тапчан. На стіні обов'язково образ Покрови.

Вчителі кажуть - у клас-музей можуть приходити учні будь-якого навчального закладу, адже побачити макет цієї криївки у Львові практично неможливо. Та й уроки історії тут будуть цікаві, переконані школярі.

Читайте також:

На марш УПА у Львові вийшли вояки у формі СРСР та гітлерівської Німеччини

У Львові радянські окупанти влаштували п'яний дебош

У Львові під повстанські пісні УПА вбивали "енкаведистів"

У Львові пройшов марш пам'яті воїнів дивізії СС "Галичина"

Повʼязані теми:

Наступна публікація