У Маріуполі та Красноармійську сьогодні з другої спроби обиратимуть мера та депутатів

У Маріуполі та Красноармійську сьогодні з другої спроби обиратимуть мера та депутатів

На Донеччині в Маріуполі і Красноармійську сьогодні, 29 листопада, відбуваються місцеві вибори / Фото: Reuters

Вибори 25 жовтня в цих містах були визнані такими, що не відбулися.

На Донеччині в Маріуполі і Красноармійську сьогодні, 29 листопада, відбуваються місцеві вибори. Як відомо, парламент ухвалив спеціальний закон через те, що 25 жовтня в цих двох містах вибори були зірвані через бездіяльність міських виборчих комісій.

Закон "Про особливості проведення голосування на чергових виборах депутатів Красноармійської міської ради Донецької області, депутатів Маріупольської міської ради Донецької області, Красноармійського міського голови, Маріупольського міського голови 25 жовтня 2015 року" передбачає, що друкування бюлетенів для цих виборів забезпечує Центральна виборча комісія, і її представники повинні передати надруковані бюлетені безпосередньо дільничним виборчим комісіям.

Бюлетені за замовленням ЦВК були надруковані на державному підприємстві "Поліграфкомбінат "Україна" і передані у встановлені законом терміни дільничним комісіям в Маріуполі і Красноармійську.

Нагадаємо, за крісло міського голови Маріуполя поборються 22 кандидати, серед них основними претендентами, згідно з опитуванням, вважаються самовисуванець, голова правління харчового холдингу ТОВ "УГХТ" Юрій Тернавський і самовисуванець, директор з персоналу ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" Вадим Бойченко.

Якщо на виборах 29 листопада жоден з кандидатів не набере більше 50% голосів виборців, то в Маріуполі буде призначений другий тур виборів мера.

У Красноармійську на посаду мера претендують 20 кандидатів, серед них – заступник міського голови Олександр Яструбенко (партія "Наш край"), заступник директора ТОВ "Будінвест-сервіс" Сергій Дорош (партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність"), директор ТОВ "Унитеко" Ігор Реган ("Самопоміч"). Красноармійськ за чисельністю населення не належить до категорії міст, в яких вибори мера можуть проводитися в два тури.

До Маріупольської міськради буде обрано 54 депутатів, у виборах беруть участь представники 13 політичних партій, до Красноармійської міськради - 36 депутатів, у виборах беруть участь також 13 політичних партій.

Офіційні результати виборів повинні бути встановлені до 4 грудня.

Зриву виборів у Маріуполі та Красноармійську не буде

Зриву виборів у Маріуполі та Красноармійську не буде

Нагадаємо, місцеві вибори в Маріуполі були скасовані. Маріупольська міська виборча комісія не отримала бюлетені з друкарні і не передала їх дільничним виборчим комісіям.

У Красноармійську після наказу ЦВК провести вибори і блокування роботи ТВК, виборча комісія все ж не визнала вибори такими, що відбулися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація