У Мережі з'явилося відео потужного вибуху в Одесі

У Мережі з'явилося відео потужного вибуху в Одесі

Внаслідок теракту ніхто не постраждав.

Пакет з вибухівкою біля волонтерського центру поклала жінка.

В Мережі з'явилося відео з камер спостереження, на якому видно, як в Одесі невідомі скоїли другий за останній тиждень теракт, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

10 грудня о пів на другу ночі невідомі підірвали волонтерський центр, який збирає допомогу для бійців української армії. Людей у приміщенні не було, тому ніхто не постраждав. Нічний вибух одесити чули у найвіддаленіших районах. А у сусідніх будинках повилітали шибки.

Як показують камери спостереження, за двадцять хвилин до вибуху якась жінка кладе біля дверей центру пакет. Можливо, що це і переодягнутий чоловік. Встановити особу по відео практично неможливо, бо вона було в капюшоні та балаклаві.

Фронтові посилки вціліли. Волонтери вже знайшли тимчасовий притулок і всю зібрану допомогу перевезли туди. Теракт не змінив планів волонтерів і невдовзі вони вирушать у зону бойових дій.

Перешкодити волонтерам намагалися і раніше. Нещодавно в їхньому офісі вибили вікно й закинули всередину коктейль Молотова. Пожежі, на щастя, не сталося.

Теракт розслідує служба безпеки України. Вибуховий пристрій був радіокерованим - про це ТСН стало відомо з неофіційних джерел. Потужність - близько трьохсот грамів тротилу. У слідства вже нібито є підозрювані в організації теракту. У вибуху вбачають російський слід.

"Робочі версії розглядаються всі, у тому числі версія устрашіння волонтерів – попередження, щоб не займалися цією проблематикою. Російські спецслужби і ті, хто стоїть у них на варті в Україні з території, що контролюється бандитами і терористами, замахнулись на те, щоб дестабілізувати ситуацію в Харкові в першу чергу і в Одесі, мають наміри на Дніпропетровськ, Миколаїв, Херсон, інші міста, які знаходяться по тій косі – яку хотіла собі завоювати Росія", - каже начальник головного слідчого управління Василь Вовк.

Власник офісного центру, котрий здавав в оренду приміщення волонтерам, хоч і зазнав збитків, але припиняти співпрацю з благодійниками не збирається. Добровольці вже запропонували безкоштовну допомогу в ремонті будівлі. Утім, волонтерський центр таки змінить прописку — обласна адміністрація запропонувала облаштований із надійною охороною склад.

Нагадаємо, тиждень тому в Одесі пролунав потужний вибух в магазині українських сувенірів.

Кореспондент ТСН Олена Черняєва

Невідомі підірвали волонтерський центр в Одесі

Невідомі підірвали волонтерський центр в Одесі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація