У Мережу виклали відео з сепаратистського мітингу, на якому виступав Єфремов

У Мережу виклали відео з сепаратистського мітингу, на якому виступав Єфремов

Фото: YouTube

Проросійська акція відбувалася у Луганську у 2014 році.

У Мережу виклали відеоролик, на якому було зафільмовано виступ Олександра Єфремова, якого взяли під варту на два місяці, на проросійському мітингу у Луганську у березні 2014 року.

Відео з'явилося на YouTube каналі TVgolosnarod у суботу, 6 серпня, передає УНІАН.

У ролику можна побачити, як екс-лідер фракції "Партія регіонів" виступав на площі перед сесією обласної ради, під час якої депутати вирішили провести "референдум" про відділення Луганської області від України, "залишивши за собою право звернутися за допомогою до братнього народу Російської Федерації".

Тоді Євремов заявляв, що "призначення нової влади не відповідає ні Конституції, ні законам України".

До слова, серед учасників мітингу у кадрі видно екс-мера Луганська Сергія Кравченка і його заступники Зазу Зухбая і Олександра Такченка, голову обласної адміністрації Володимира Пристюка, скандально відомого депутата облради від ПР Арсена Клінчаєва, директора телеканалу "ЛКТ" (Луганське кабельне телебачення) Германа Кудінова, голову облради Валерія Голенка, депутатів ВР Сергія Дунаєва і Сергія Горохова.

У підписі до відео зауважили, що низка присутніх на мітингу у 2014 році наразі проживає у Києві.

Нагадаємо, Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль", коли він намагався вилетіти до Відня. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а саме – у причетності до створення так званої "ЛНР". Зазначається, що екс-регіоналу ще можуть пред'явити звинувачення у фінансуванні тероризму.

Підозру Єфремову вручили в неділю, 31 липня. Адвокати затриманого стверджують, що вона складена неправильно. 1 серпня колишньому нардепу обрали запобіжний захід - тримання під вартою упродовж двох місяців.

Зазначимо, що Єфремова вже затримували двічі – за висловлювання в Раді, які, за версією слідства, мали ознаки сепаратизму і за участь у прийнятті "драконівських законів".

До слова, на вихідних у рамках справи Олександра Єфремова ГПУ затримала ще одного фігуранта - екс-нардепа Партії регіонів Володимира Медяника.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація