У Мережу злили частину даних, які хакери витягли з пошти Суркова

У Мережу злили частину даних, які хакери витягли з пошти Суркова

Фото: Getty Images

Серед документів є інформація про бізнес інтереси РФ на окупованих територіях. 

Сайт InformNapalm опублікував у Мережі частину документів, які українські хакери дістали під час зламу пошти помічника президента РФ Дмитра Суркова.

"Хактивісти" надали файл із гігабайтом інформацію, яку вони взяли із поштової скриньки приймальні Суркова. Також у тексті вказано, що хакери отримали доступ до ПК, що розташований безпосередньо в приймальні помічника російського президента.

"Для широкого загалу "хактивісти" виклали дамп матеріалів періоду вересня 2013 - листопада 2014 року. Якраз цього часу відбулися основні події активної фази розгортання кремлівського проекту "Новоросія", - йдеться у тексті повідомлення.

Матеріали періоду 2015-2016 років передали для аналізу спецслужбам і наразі не можуть бути оприлюднені через оперативну цінність.

Вказано, що у масиві даних міститься докладна інформація про бізнес та і медіа-інтереси Російської Федерації в Україні і, зокрема, на окупованих територіях а також про ризики економічної блокади "ДНР" і "ЛНР". 

Окрім цього, у масиві є повні списки і контактні дані співробітників Управління президента РФ з соціально-економічного  співробітництва, а також дані та контакти так званого керівництва самопроголошеної "Республіки Абхазія" і темники для проведення агентурної роботи з "ключовими фігурами РА".

У листуванні хакерам вдалося знайти скани паспортів Суркова та членів його родини.

Нагадаємо, 24 жовтня українські хакери угрупування "КіберХунта" заявили, що нібито отримали доступ і повністю контролюють листування у пошті помічника президента Росії Владислава Суркова.

Також вони виклали "план дій" щодо дестабілізації ситуації на Закарпатті та надання регіону федерального статусу. 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував інформацію про зламану українськими хакерами пошту помічника російського глави Владислава Суркова, але уникнув чіткої відповіді на запитання про хакерську атаку. 

Натомість в СБУ призначили експертизу нібито листування помічника президента Росії Владислава Суркова та підтвердили справжність частини документів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація