У Межигір'ї залишилося 14 не заарештованих автомобілів Януковича

У Межигір'ї залишилося 14 не заарештованих автомобілів Януковича

Фото: El Mundo

Охоронці маєтку не знають, чому суд проігнорував ці машини.

В автопарку Музею корупції Межигір'я залишилися не всі машини головного втікача країни Віктора Януковича. Там зберігається 35 ретро-автомобілів і 7 мотоциклів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вони вже понад два роки перебувають під пильним оком активістів. Ті кажуть, віждати транспорт намагалися вже тричі: з цією метою приходили і слідчі прокуратури, і вигадані колишні власники. і навіть кінематографісти. По-справжньому описувати майно почали лише після того, як прийшов новий начальник управління одного з відділів прокуратури. І от нарешті 27 транспортних засобів заарештували. "З того списку, який попередньо нам відомий, на що накладений арешт – не всі автомобілі, які ще тут знаходяться, тобто є тут у нас. По списку 21 автомобіль. У нас ще 14 автомобілів, які знаходяться в музеї – не накладений арешт", - кажуть захисники Межигір'я.

21 машина зі списку стоїть у гаражі, а решти шести, твердить комендант, в очі ніколи не бачили. Припускають, що машини стояли в гаражі, але це були "робочі конячки", які їздили в ескорті. Бо якраз ті машини, яких не вистачає – не належать до класу ретро. Усі – сучасні: три "Мерседеса", "Фольксваген", "Шевроле" і "Форд". "Нам не відомо, де", - кажуть охоронці колишньої резиденції Януковича.

Правоохоронці по всій Україні недорахувалися заарештованих авто, які належали Януковичу

Правоохоронці по всій Україні недорахувалися заарештованих авто, які належали Януковичу

Окрім того, у списку є і вантажівки, які могли прислужитися колишньому керамничу держави під час втечі. Фактично всі ці авто належали фірмі "Київуніверсалсервіс". Слідчі зазначають, що це відомство було створено для, так би мовити, задоволення побутових потреб Януковича у Межигір'ї.

Серед колекції є й унікальні екземпляри. Наприклад, ЗІЛ 2009 року. Таких на світі тільки три. Один у Москві у Володимира Путіна, другий у Астані в Нурсултана Назарбаєва. Третій був у Януковича. Вартість такої машини на аукціоні може стартувати від мільйона доларів. Важко уявити вартість найстаршої красуні колекції – "Ауді" 1938 року. Вона теж потрапила до списку арештантів.

Коментувати свої дії щодо арешту майна Януковича прокуратура поки що відмовилася. Пообіцяли все розповісти, коли накладуть арешт на всі автівки.

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков

Повʼязані теми:

Наступна публікація