У Мін'юсті Росії розповіли, хто прийме рішення про передачу українських політв'язнів

У Мін'юсті Росії розповіли, хто прийме рішення про передачу українських політв'язнів

Фото: Reuters

Всі процедури можуть зайняти більше півроку.

Сьогодні, 14 квітня, в Мін'юсті Росії повідомили, що рішення про передачу Україні засуджених в РФ українців Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександр Кольченка та Юрія Солошенка будуть приймати суди тих регіонів, де вони відбувають покарання, але після того, як український суд підтвердить свою згоду.

"Після надходження з держави виконання вироку (України – ред.) згод та інших необхідних документів на передачу засуджених, у тому числі судових рішень про визнання та виконання вироків російських судів, Мін'юст Росії направить їх у ФСВП для внесення подання в суди за місцем відбування покарання засудженими", – кажуть у російському міністерстві.

Згідно з Конвенцією Ради Європи 1983 року про передачу засуджених осіб, зібрані на Сенцова, Афанасьєва, Кольченка і Солошенка документи ФСВП направить в Мін'юст РФ для передачі Мін'юсту України. Після цього український суд повинен буде перетворити вироки російських судів на свої рішення.

Всі ці документи надсилаються через Мін'юст і ФСВП Росії у суди за місцем відбування покарання засуджених для остаточного вирішення питання про їхню видачу Україні.

Джерело "Інтерфаксу" повідомило, що всі процедури можуть зайняти більше півроку, а безпосередньо процес видачі засуджених відбудеться, можливо, восени цього року.

Повідомляється, що Сенцов відбуває покарання в одній з виправних колоній Якутії, Кольченко – Челябінській області, Афанасьєв – Сиктивкарі, а Солошенко – Нижньому Новгороді.

Нагадаємо, що в Росії офіційно підтвердили українське громадянство Сенцова і Кольченко.

 

Чотирьох українських політв'язнів, що перебувають в РФ, можуть повернути додому

Чотирьох українських політв'язнів, що перебувають в РФ, можуть повернути додому

Повʼязані теми:

Наступна публікація