У Міноборони РФ викликали військового аташе України через ракетні стрільби у Криму

У Міноборони РФ викликали військового аташе України через ракетні стрільби у Криму

Фото: facebook.com/Юрій Бірюков

У відомстві вважають, що Україна "порушує кордони Росії, що суперечить нормам міжнародного і російського права".

Міністерство оборони РФ вручило ноту протесту військовому аташе України через ракетні стрільби, які плануються у Криму.

Про це повідомляє РИА Новости.

В російському оборонному відомстві назвали "незаконним" введення Україною обмежень на польоти над акваторією Чорного моря.

Міноборони РФ вважає, що заявлені Києвом південно-східні кордони небезпечної зони "порушують кордони Росії, що суперечить нормам міжнародного і російського права".

Нагадаємо, Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація) повідомило про наміри української сторони провести ракетні стрільби в повітряному просторі над окупованим Сімферополем. Росавіація повідомляє, що Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення стрільб, назвавши район над окупованим півостровом "суверенним повітряним простором РФ". У повідомленні мовиться, що навчання нібито заплановані на 1 та 2 грудня у "зоні відповідальності РФ".

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у відповідь заявив, що Україна не планує проводити ракетні випробування в Керченській протоці. За його словами, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір Росії в Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, і в цьому районі українська сторона не планує проведення ракетних випробувань.

"Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України", - зазначив Турчинов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація