У Мінську обговорили можливість виборів у "ДНР" і "ЛНР"

У Мінську обговорили можливість виборів у "ДНР" і "ЛНР"

Фото: Reuters

Особливу увагу було приділено ролі політичних партій.

Представники самопроголошених республік Донбасу передали пропозиції щодо поправок до Конституції України Контактній групі і представнику ОБСЄ в цій групі Мартіну Сайдіку.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Вони передали пропозиції щодо конституції. Це було зроблено за тридцять хвилин до завершення роботи політичної підгрупи", - заявив Сайдік.

Він повідомив, що політична підгрупа зосередилася на обговоренні можливості виборів на Донбасі. "Обговорювалася модальність місцевих виборів у "ДНР" і "ЛНР", особливу увагу було приділено ролі політичних партій, ЗМІ, адмініструванню виборів та питанням безпеки", - резюмував Сайдік.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що Україна відхилила умови реформування Конституції, які висунули бойовики "ДНР" під час обговорення врегулювання ситуації на Донбасі.

Додамо, 13 січня, у Мінську відбулося перше цього року засідання Тристоронньої контактної групи, під час якого були досягнуті домовленості про повернення українських громадян з полону. За ініціативою України всі сторони прийшли до взаємної згоди найближчим часом звільнити 25 осіб з української сторони та 36 бойовиків. У першу чергу звільнятимуть поранених, важко хворих і жінок.

Проте 20 січня бойовики "ДНР" і "ЛНР" в останній момент відмовилися обмінювати полонених.

Особливе самоврядування Донбасу у Конституції України відкладається на невизначений час

Особливе самоврядування Донбасу у Конституції України відкладається на невизначений час

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація