У Мінську обговорили відновлення залізниці і водопостачання на Донбасі

У Мінську обговорили відновлення залізниці і водопостачання на Донбасі

Фото: Reuters

Сайдік також відзначив необхідність продовження роботи з поновлення роботи вугільних шахт на Донбасі.

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік у Мінську розповів, що під час засідання обговорювалося питання незаконного присвоєння майна України, відновлення залізниці і водопостачання на окупованому Донбасі. 

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Учасники підгрупи з економічних питань домовилися звернутися в ОБСЄ для того, щоб організація виступила посередником у вирішенні даного питання. Він також поінформував про початок зрушень щодо забезпечення заробітною платою працівників залізної дороги в окремих районах Донецької й Луганської областей. Водночас, за словами Сайдіка, існують проблеми у відновленні залізничного господарства.

"На ділянці Китовка – Майорськ для поновлення ремонтних робіт необхідне повне припинення вогню. Раніше ремонтні роботи вже проводилися, але були перервані", – наголосив спецпредставник ОБСЄ.

Сайдік також повідомив, що в питаннях водопостачання на Донбасі також є зрушення.

"Міністерство юстиції України планує визначити тарифи на постачання води", – сказав він. Сайдік також відзначив необхідність продовження роботи з поновлення роботи вугільних шахт на Донбасі.

Нагадаємо, що у 2014 році двоє людей загинули під час артилерійського обстрілу помпувальної станції каналу Сіверський Донець – Донбас. У прес-службі компанії "Вода Донбасу" не розповідають, хто стріляв. Після цього Донбас перейшов на резервний режим водопостачання

ООН фіксує рекордну кількість загиблих цивільних за останні місяці війни на Донбасі

ООН фіксує рекордну кількість загиблих цивільних за останні місяці війни на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація