У Москві затримали учасників акції проти "болотної справи"

У Москві затримали учасників акції проти "болотної справи"

У Москві затримали учасників акції проти "болотної справи"

Фото: Twitter.com/AllaNaumcheva

Вона приурочена до четвертої річниці заворушень на Болотній площі.

Поліція затримала кількох учасників акції протесту проти так званої "болотної справи", яка відбувається на Болотній площі в Москві.

Першою затримали активістку, яка вийшла на одиночний пікет з плакатом "Фабрикація болотної справи – державний злочин". Дівчина відмовилася пред'явити паспорт, після чого її відвезли у відділок для встановлення особи. Трохи пізніше ОМОН затримав ще трьох людей з плакатами "Свободу героям 6 травня", вже не питаючи у них документи. Всього в акції беруть участь близько 100 осіб. Вони виступають за звільнення всіх фігурантів "болотної справи", які залишаються в місцях позбавлення волі.

Акції в підтримку фігурантів "болотної справи" також проходять в Петербурзі, Єкатеринбурзі, Воронежі та інших містах.

Вона приурочена до четвертої річниці заворушень на Болотній площі, які стали приводом для порушення справи. Зіткнення між опозиціонерами і міліцією на Болотній площі відбулися 6 травня 2012 року.

Акція протесту була приурочена до інавгурації президента Володимира Путіна. В ході безладів постраждали близько ста осіб. Було порушено справу про масові заворушення. В рамках розслідування цієї справи було затримано 35 активістів. Деяких з них згодом амністували, а деякі отримали реальні терміни. У місцях позбавлення волі залишаються близько 10 чоловік.

Нагадаємо, що у Росії обвинувачений по "болотній справі" Іван Непомнящий засуджений до 2,5 років колонії загального режиму.

Його визнали винним в участі у масових заворушеннях та застосуванні насильства до представника влади. Прокурор просив засудити підсудного до 3,5 років позбавлення волі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація