У МВС допитують журналістів скандального каналу, які опинилися на місці вбивства Шеремета - ЗМІ

У МВС допитують журналістів скандального каналу, які опинилися на місці вбивства Шеремета - ЗМІ

Фото: Reuters

Правоохоронці підтвердили достовірність відео, на якому видно як двоє невідомих осіб закладають вибухівку, в якій загинув Шеремет.

У МВС не відкидають, що журналістів "17 каналу", які першими прибули на місце вибуху автомобіля з журналістом Павлом Шереметом могли попередити про його вбивство.

Про це заявив "Громадському" радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко. У МВС підтвердили, що цих журналістів вже допитують у якості свідків.

"Розглядається геополітична версія, яка передбачає "російський слід". Саме з цим пов'язана певна кількість питань, чому саме представники "17 каналу" з'явились першими на місці злочину, чи були вони попереджені, чи знали про те, що має відбутись. Звичайно це не може залишитись поза увагою слідчих", – розповів Іван Варченко.

Він також підтвердив достовірність відео, на якому видно як двоє невідомих осіб закладають вибухівку під автівку Олени Притули, і пояснив, з якою метою його оприлюднили. За його словами, відео скомпоноване слідчою групою. Воно було зібране з різних відеокамер і було оприлюднене з єдиною метою – допомогти упізнати можливих злочинців.

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

Шеремет

Людина правди: друзі Павла Шеремета розповіли по насичене життя журналіста

Людина правди: друзі Павла Шеремета розповіли по насичене життя журналіста

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація