У МВС та ГПУ запевнили, що не оголошували сина Черновецького у розшук Інтерполу

У МВС та ГПУ запевнили, що не оголошували сина Черновецького у розшук Інтерполу

Фото: УНІАН

У Генпрокуратурі поки не коментують інформацію про затримання. 

Українські правоохоронці не оголошували у розшук Інтерполу сина екс-мера Києва Леоніда Черновецького Степана.

Про це повідомляє "Радіо свобода".

Речник  МВС України Артем Шевченко заявив про те, що прізвища Черновецького-молодшого не було у списку розшукуваних українців.

"Я поцікавився в українського бюро Інтерполу. Українське бюро Інтерполу ніякої інформації від своїх колег за кордоном не має і підтвердило, що цієї особи не було в переліку розшукуваних українських громадян. Тобто українське правосуддя не оголошувало його у розшук каналами Інтерполу", – сказав він.

Шевченко додав, що  "зовнішні комунікації про екстрадицію, якщо на це є правові підстави, веде Генеральна прокуратура України".

Натомість прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган заявила, що у ГПУ немає інформації щодо затримання сина колишнього очільника Києва.

"Немає у нас інформації. Він у нас не був у розшуку в Інтерполі, тому ми поки що не коментуємо ситуацію. З'ясовуємо", – додала вона. 

Нагадаємо, сьогодні, 12 липня іспанське видання El Mundo повідомило, що в Барселоні під час спецоперації місцевих силовиків за підозрою в участі у кримінальній організації і відмиванні грошей затримали 11 осіб, серед яких і син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.

Леонід Черновецький спростував повідомлення про затримання сина. Він пояснив, що Степан перебуває у себе вдома, до нього дійсно прийшла поліція, але допитують з приводу іншої особи.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація