У МВС вбивство Шеремета вважають цинічним злочином, спрямованим на дестабілізацію в країні

У МВС вбивство Шеремета вважають цинічним злочином, спрямованим на дестабілізацію в країні

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Речник МВС від імені відомства також висловив співчуття родичам та близьким загиблого.

Убивство журналіста Павла Шеремета є злочином, спрямованим на дестабілізацію ситуації у державі. Про це на своїй сторінці в Facebook написав речник міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Артем Шевченко назвав підрив автомобіля з журналістом зухвалим та цинічним злочином, спрямованим на дестабілізацію ситуації в державі. Він також висловив співчуття рідним та близьким загиблого від імені відомства.

"Зухвале вбивство Павла Шеремета у центрі Києва шляхом підриву вибуховим пристроєм автомобіля, у якому він перебував за кермом, - це зухвалий і цинічний злочин спрямований на дестабілізацію ситуації у державі. Загиблий був відомим і популярним журналістом. МВС висловлює співчуття його рідним і близьким. Усі сили правоохоронних органів будуть задіяні для розкриття цього злочину", - написав Шевченко.

Крім того, радник глави МВС Антон Геращенко у своєму пості на Facebook також підтримав думку Артема Шевченка. За словами Геращнека, цинічне вбивство Шеремета може бути способом "дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні та розкидання бездоказових звинувачень українськими політиками один на одного з метою отримання сумнівних політичних дивідендів".

Він зазначив, що слідство вивчить версії вбивства та встановить особи злочинців.

Також голова Верховної Ради України Андрій Парубій у своєму Facebook відреагував на вбивство Павла Шеремета, сказавши, що це виклик українській демократії та правоохоронній системі.

"Українців вкотре хочуть залякати, хочуть залякати українських журналістів. Показове, цинічне вбивство журналіста - це виклик українській демократії та правоохоронній системі", - написав він.

Нагадаємо, вранці 20 липня у центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, яким він пересувався, вибухнуло

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув внаслідок спрацювання вибухового пристрою. "Це убивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка була потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що авто могли підірвати дистанційно або з часовою затримкою.

Прокуратура Києва здійснюватиме процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України - умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація