У Мюнхені стартували переговори міністрів "нормандської четвірки"

У Мюнхені стартували переговори міністрів "нормандської четвірки"

Фото: Reuters

Україну представляє очільник МЗС Павло Клімкін.

У суботу, 13 лютого, у німецькому Мюнхені розпочалася зустріч "нормандської четвірки" по ситуації в Україні.

Перемовини відбуваються на міністерському рівні, зокрема, Україну представляє очільник МЗС Павло Клімкін, Німеччину - глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, а Росію - міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Щодо парламентаря Франції, то, у зв'язку з відставкою минулого тижня глави МЗС Лорана Фабіуса, країну представляє політдиректор французького МЗС Ніколя де Рів'єр.

Заплановано, що головною темою зустрічі буде питання урегулювання кризи на Донбасі та подальша реалізація Мінських домовленостей.

Нагадаємо, що на 52-у Мюнхенську конференцію з питань безпеки, у рамках якої зустрілися міністри, з'їхалися 30 лідерів держав і 70 міністрів зі всього світу. Захід зацікавив урядовців, відповідальних за міжнародні справи та оборону. Основні теми для обговорення – міграційна криза в ЄС і війна в Сирії. Крім того, не оминуть і конфлікт на Донбасі. Однак українська тема не очікує стати провідною. На полях конференції заплановані переговори з російськими посадовцями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація