У МЗС гостро засудили порушення Росією прав людини в Криму та на окупованому Донбасі

У МЗС гостро засудили порушення Росією прав людини в Криму та на окупованому Донбасі

У МЗС жорстко засудили порушення Росією прав людини / Фото: facebook.com/UkraineMFA

У відомстві закликали світ вимагати від РФ припинення незаконних дії на суверенній території України.

В Україні глибоко стурбовані продовженням порушень Росією прав і свобод людиней в анексованому Криму та окупованих територіях Донбасу.

Про це йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій на сайті міністерства.

У відомстві нагадали, що звіти і доповіді міжнародних організацій та правозахисних інституцій одностайно фіксують масове переслідування з боку окупаційних структур РФ етнічних українців та кримських татар в Криму за політичними і національними мотивами.

"Переконані, що злочинні дії окупаційної влади Російської Федерації мають стати предметом особливої уваги міжнародної спільноти з метою забезпечення безперешкодного доступу основних конвенційних і моніторингових механізмів Ради Європи та інших міжнародних організацій на окуповану територію Кримського півострова", - йдеться у заяві.

У МЗС також очікують, що візит спецпредставника генсека Ради Європи Жерара Штудмана до окупованого Криму стане першим кроком, який спонукатиме РФ до безумовного дотримання її міжнародних зобов'язань у сфері захисту прав людини.

"Україна закликає міжнародне співтовариство об'єднати зусилля та вимагати від Російської Федерації припинення незаконних дії на суверенній території України, відмовитися від практики розпалювання міжетнічної ворожнечі, ксенофобських та расистських настроїв, політично вмотивованих переслідувань дисидентів та громадських активістів", - наголосили в МЗС.

Раніше у щорічному звіті правозахисники організації Human Rights Watch оголосили, що ситуація з правами людини у Криму репресивна. Повідомляється, що самопроголошена влада змушує мовчати критиків і продовжує чинити тиск на кримських татар, які критикують дії Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація