У МЗС Ізраїлю пригрозили санкціями громадянам за в'їзд в окупований Крим не через Україну

У МЗС Ізраїлю пригрозили санкціями громадянам за в'їзд в окупований Крим не через Україну

У відомстві пояснили, як ізраїльтяни можуть потрапити на анексований півострів.

МЗС Ізраїлю попередило своїх громадян про незаконність в'їзду на територію окупованого Криму не через територію України.

Відповідне роз'яснення було оприлюднено на сайті NRG.

"Відповідно до законів України, в'їзд на Кримський півострів вимагає спеціального дозволу від українського імміграційного управління", - йдеться в офіційному роз'ясненні.

Зазначимо, у січні 2016 року, на офіційному сайті посольства України в Ізраїлі було опубліковано заяву "З приводу в'їзду громадян Держави Ізраїль на тимчасово окуповану територію АР Крим".

"Останнім часом посольство отримує інформацію про факти в'їзду громадян Держави Ізраїль на тимчасово окуповану територію АР Крим з порушенням вимог, встановлених законодавством України, і проведення ними комерційної діяльності спільно з незаконними владою АР Крим без отримання відповідних дозволів від уряду України", - йшлося у заяві.

У посольстві звернули увагу, що такі дії є порушенням українського законодавства, зокрема, закону України про права людей на тимчасово окупованій території, а також суперечать міжнародному праву.

"У випадку продовження таких дій відповідна інформація буде передана в компетентні органи України з метою подальшого залучення до відповідальності винних у порушенні чинного законодавства. Буде також розглянуто питання про включення відповідних ізраїльських компаній в список юридичних осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції)", - попереджали у МЗС.

Нагадаємо, у лютому 2016 депутат Кнесету від партії ШАС Яаков Маргі приїжджав у Крим, не узгодивши свій візит із українською владою. Після жорсткої реакції офіційного Києва він вибачився за свої дії і поскаржився на дії російських пропагандистів, які використовували його візит в своїх цілях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація