У МЗС назвали невтішну кількість загиблих військових від російської агресії

У МЗС назвали невтішну кількість загиблих військових від російської агресії

У відомстві закликають світову спільноту зберігти санкції, допоки Росія не припинить акти агресії щодо України.

З початку російської агресії в Україні у лютому 2014 року і по сьогоднішній день загинуло понад 2600 українських військових та понад 9000 отримали поранення.

Про це йдеться у заяві Міністерства зовнішніх справ України з приводу виконання Мінських домовленостей.

У відомстві зазначили, що лише за останні два місяці позиції ЗСУ були обстріляні понад 2500 разів, внаслідок чого загинули 12 військових та понад 150 отримали поранення.

Окремо МЗС зазначає, що під командуванням російських офіцерів на Донбасі за два роки була створена 40-тисячна армія, укомплектована сучасною російською зброєю та профінансована Росією.

Незважаючи на те, що Україна послідовно виконує взяті на себе зобов'язання відповідно до Мінських угод, Росія не виконала жодного зі своїх зобов'язань, йдеться у заяві.

"Україна закликає всіх держав-членів ООН вимагати від Російської Федерації виконання нею своїх зобов'язань згідно зі Статутом ООН та міжнародним правом, виконання у повному обсязі Мінських домовленостей та негайного припинення всіх актів агресії щодо України", - заявляє українське МЗС.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту чинити максимальний тиск на Росію та зберігати санкції, допоки Донбас та Крим не будуть деокуповані, а територіальна цілісність та суверенітет України відновлені", - підсумовують у відомстві.

У зоні АТО кількість обстрілів знову зросла

У зоні АТО кількість обстрілів знову зросла

Повʼязані теми:

Наступна публікація