У МЗС назвали незаконним рішення про переведення Умерова до психіатричного диспансеру

У МЗС назвали незаконним рішення про переведення Умерова до психіатричного диспансеру

Ільмі Умеров / Фото: УНІАН

Про це написала речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

Рішення про переведення заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова до психіатричного диспансеру у МЗС вважають незаконним. Про це на своїй сторінці у Twitter написала речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Цинізм російської окупаційної влади не знає меж. Свавільне і незаконне рішення", – написала Беца у Twitter.

Нагадаємо, 11 серпня на засіданні так званого суду в окупованому росіянами Криму Ільмі Умерову стало зле. Його забрала "швидка" і відвезла до лікарні. Однак у четвер, 18 серпня, Ільмі Умерова "виписали" з лікарні та перевели до психіатричного диспансеру.

Зазначимо, заступника голови Меджлісу звинувачують в організації "масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна" біля стін ВР Криму в лютому 2014 року, коли там відбувався мітинг за єдність України. Лідер кримських татар був затриманий 29 січня 2015 року. У червні колишні адвокати Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов заявили, що вступають у його справу як захисники.

9 серпня Полозов повідомив про безпрецедентні порушення кримінального кодексу з боку суддів. "Кримські судді зовсім втратили орієнтири. Відмовляються вислухати клопотання, відводи суду. Погрожують видалити мене із зали суду. Важливо розуміти, що кримська трійка суддів не відмовляє в задоволенні клопотань, а в принципі відмовляє в заяві клопотань. Давненько я не зустрічав такого зневажливого ставлення до норм КПК в суді. Бачив багато, звичайно, але в Криму зовсім беззаконня", - повідомив адвокат.

Повʼязані теми:

Наступна публікація