У МЗС пояснили, чому може уповільнитися асоціація України з ЄС

У МЗС пояснили, чому може уповільнитися асоціація України з ЄС

Фото: Reuters

В українському дипломатичному відомстві розповіли про що говоритимуть на саміті Україна - Євросоюз.

МЗС оприлюднило головні положення, які українські дипломати планують вирішити під час саміту Україна - Євросоюз.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявила речниця МЗС Мар'яна Беца.

На думку української сторони, під час саміту йтиметься про механізми для вирішення питань щодо завершення ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також подальші пріорітети у впровадженні системних реформ. А головною метою саміту стане забезпечення максимальної дієвої підтримки України з боку ЄС у протидії агресії РФ шляхом продовження обмежувальних санкцій до повного впровадження Мінських угод.

Також вона розповіла, що може стати на заваді асоціації України до Європейського Союзу.

"Що стосується ратифікації, то у зв'язку з проведеним референдумом у Нідерландах щодо угоди є певні проблеми, які необхідно вирішити між Нідерландами та Україною, враховуючи те, що зараз процес ускладнений тим, що Нідерланди до кінця не завершили цієї процедури", - резюмувала Беца.    

Нагадаємо, саміт Україна-ЄС відбудеться у Брюсселі 24 листопада. 26 вересня комітет Європейського парламенту з громадянських свобод підтримав надання Україні безвізового режиму. Тепер слово – за депутатами Європарламенту.

6 квітня у Нідерландах відбувся референдум щодо угоди про асоціацію України і ЄС.  Згідно з нідерландським законодавством, він має консультативний характер, а, отже, остаточне рішення про ратифікацію Угоди після проведення внутрішніх дискусій і процедур буде ухвалювати уряд Нідерландів. Результати референдуму були оголошені в Гаазі. Згідно з даними, явка становила 32,28%, проти проголосували 61%, за – 38,21%. 

Нідерланди не ратифікуватимуть угоду про асоціацію між ЄС та Україною

Нідерланди не ратифікуватимуть угоду про асоціацію між ЄС та Україною

Повʼязані теми:

Наступна публікація