У МЗС прокоментували "приєднання" Криму до ПФО: вкрадене залишиться вкраденим і в іншій хаті

У МЗС прокоментували "приєднання" Криму до ПФО: вкрадене залишиться вкраденим і в іншій хаті

Фото: Getty Images

У МЗС засудили долю Криму в РФ.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Російській Федерації у зв'язку з "приєднанням" тимчасово окупованого Криму до Південного федерального округу Росії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, - пише УНІАН.

Він не виключив поширення на Південний федеральний округ РФ санкцій західних держав, запроваджених у зв'язку з анексією Криму.

"Якщо хтось думає, що вкрадене можна перенести в іншу хату, і воно перестане бути вкраденим, - це дуже помилкова політика. Більше того, той, хто буде приховувати у себе вкрадене, той стає поплічником крадіїв. Тут може статися так, що санкції, які діють безпосередньо на території Криму, серйозні партнери, міжнародні організації і країни можуть поширити і на той самий Південний федеральний округ", - сказав Кислиця.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін позбавив анексований Крим федерального статусу і приєднав до Південного федерального округу.

Глава Кремля призначив своїм повноважним представником в окрузі Володимира Устинова, який обіймав цю посаду з травня 2008 року. До цього він два роки пропрацював міністром юстиції РФ, а з 2000 до 2006 року був генеральним прокурором Росії.

Зазначимо, російські ЗМІ пишуть, що Устинов був причетним до низки скандалів.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація