У МЗС РФ стверджують, що в Мінських угодах немає ні слова про Савченко

У МЗС РФ стверджують, що в Мінських угодах немає ні слова про Савченко

Фото: Reuters

Також Захарова заявила про тиск США.

Офіційний представник МЗС Марія Захарова назвала тиском на суд заклик Держдепартаменту США звільнити колишню військову льотчицю Надію Савченко.

Про це вона написала у Facebook.

За словами Захарової, публікація закликів до звільнення підсудного за добу до суду є прямим тиском на суд з метою вплинути на його рішення.

За словами Захарової, "в Мінських домовленості немає ні слова про Надії Савченко, і ні під один випадок описаний там її справа не підпадає".

Раніше Держдепартамент США закликав Росію негайно звільнити Надію Савченко і повернути її в Україну.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами в зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила в полон до бойовиків в Луганській області.

Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивства двох і більше осіб в незаконному перетині державного кордону. 13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, з урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їх загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її в Луганськ, а потім з мішком на голові перевезли в Красний Луч, звідки доставили до російського міста Богучар.

З 13 грудня 2014 року льотчиця початку голодування, яка тривала 83 дні. За час голодування вона схудла на 20 кілограмів. 2 березня 2015 року Порошенко присвоїв льотчиці звання "Герой України". В свої 34 роки Савченко стала народним депутатом України і депутат ПАРЄ від України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація