У МЗС Росії відповіли анекдотом на запитання про повернення Криму

У МЗС Росії відповіли анекдотом на запитання про повернення Криму

Фото: Сайт МЗС РФ

Захарова заявила, що для РФ тема півострова "закрита назавжди". 

Офіційний представник російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова розповіла журналістам анекдот, коли у неї запитали про повернення Криму Україні.

Під час брифінгу вона заявила про те, що запитаннями про повернення окупованого півострову України "лобісти відпрацьовують гроші".

"Я віддаю належне лобістам, які займаються для Києва, заради Києва, або можливо для якихось сторін або держав, зацікавлених у цьому – в цих, постійними постановками питання про повернення Криму Україні. Люди відпрацьовують гроші", - заявила вона.

Після цього вона розповіла сумнівний жарт про "відомого керівника України", не називаючи його прізвища.

"Я дозволю собі розповісти анекдот, який мені здається дуже доречним у цьому випадку. Коли відомий керівник України звертається у молитвах до Всевишнього: допоможи повернути Крим. А йому відповідають: Крим ви вже повернули, тепер пора повернути гроші", - заявила вона.

Захарова додала, що для Росії тема Криму "закрита назавжди".

"Все, що пов'язано з темою повернення Криму, закрито назавжди. Крим є територією Російської Федерації. Будь-які спроби на якому-небудь рівні - в Європарламенті, або спроби привезти якісь карти до європейських столиць з від руки прокресленим кордоном — це все пусте витрачання часу, грошей і зусиль. Це питання закрито, воно не обговорюється", - сказала вона.

Відео із виступом речниці російського міністерства опублікували у Twitter.

Нагадаємо,  сьогодні, 12 травня, Європарламент підтримав ініціативу "Женева +" та закликав Росію розпочати переговори із повернення Криму Україні. У резолюції, яку сьогодні ухвалив Європарламент, депутати закликали РФ надати постійний і безперешкодний доступ до Криму відповідним міжнародним установам із захисту прав людини з метою здійснення спостереження за ситуацією із правами людини на півострові



Повʼязані теми:

Наступна публікація