У МЗС запевнили, що безвіз для України не пов'язаний із врегулюванням ситуації на Донбасі

У МЗС запевнили, що безвіз для України не пов'язаний із врегулюванням ситуації на Донбасі

Фото: УНІАН

Євросоюз – це інституція, яка діє на підставі рішень і правил всередині ЄС.

Надання Євросоюзом безвізового режиму Україні не обумовлено з просуванням щодо мирного врегулювання на Донбасі в рамках Мінських угод чи "нормандського формату".

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі одного із українських телеканалів.

"Що стосується Мінського процесу, і взагалі "нормандського процесу", то він відбувається за участю всього двох лідерів ЄС – Німеччини і Франції. Дійсно, існували такі побоювання, що відтермінування, прийняття рішення по призупиненню безвізового режиму може бути пов'язаним з тими подіями, які відбуваються у "нормандському форматі". Водночас, це не відповідає дійсності", - заявила представник МЗС.

Як повідомлялося, 26 вересня комітет Європейського парламенту з громадянських свобод підтримав надання Україні безвізового режиму. Своєю чергою, Петро Порошенко неодноразово наголошував, що українці отримають безвізовий режим до 24 листопада

Раніше, 28 жовтня, президент Європейської ради Дональд Туск у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком наголосив, що перед наданням Україні безвізового режиму ЄС має завершити внутрішні процедури. Зазначимо, що подальшого прогресу щодо безвізового режиму для України не буде доки не буде схвалено новий механізм призупинення безвізових режимів.

ТСН.ua зібрав усю актуальну інформацію щодо безвізу: коли Україна може отримати безвіз, куди можна буде поїхати, хто зможе їздити, як надовго та багато іншого читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація