У "Народному фронті" назвали умови, за яких проголосують за вибори на Донбасі

У "Народному фронті" назвали умови, за яких проголосують за вибори на Донбасі

Фото: ТСН.ua

У фракції наразі не можуть визначити своє ставлення до домовленостей "нормандської четвірки" у Берліні.

Одна з найбільших фракцій Верховної Ради "Народний фронт" проголосує за зміни у Конституцію України щодо особливого статусу Донбасу і місцевих виборів у регіоні лише після виконання усіх пунктів Мінських домовленостей.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив депутат Ради від "Народного фронту" Леонід Ємець.

"Ми залишаємося на своїй позиції послідовно, і позиція ця дуже чітка: ніяких виборів на Донбасі, ніякого голосування за закон про вибори на Донбасі, допоки не будуть виконані пункти Мінських угод. Тобто, виведення російських військ, зупинка обстрілів", - сказав він.

Депутат зазначив, що у фракції "Народного фронту" наразі не можуть визначити своє ставлення до домовленостей "нормандської четвірки" у Берліні. Леонід Ємець каже, що наразі у зв'язку із цими домовленостями виникають безліч запитань і депутати хочуть зустрітися з президентом чи його представником, щоб отримати відповіді на них.

"Дорожня карта: вона буде поетапна (припинення обстрілів, виведення військ, а потім вибори) чи це буде, як сказала пані Меркель, два паралельні процеси? Це ж дві великі різниці", - сказав нардеп. 

Нагадаємо, 19 жовтня у Берліні відбулася зустріч лідерів країн-учасниць "нормандського формату". За підсумками чотиригодинних переговорів сторони прийняли рішення розробити дорожню карту виконання Мінських домовленостей, розширити місію ОБСЄ на Донбасі та визначити чотири нові ділянки для розведення сторін конфлікту на сході України.

Ємець: "Народний фронт" не голосуватиме за закон про вибори, доки не виконані Мінські домовленості

Ємець:  "Народний фронт" не голосуватиме за закон про вибори, доки не виконані Мінські домовленості

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація