У НАЗК закидають Лещенку затягування процесу щодо його елітної квартири

У НАЗК закидають Лещенку затягування процесу щодо його елітної квартири

Сергій Лещенко / Фото: УНІАН

Замість нардепа до відомства ходить його адвокат. 

Нардеп Сергій Лещенко вчергове не з'явився до Національного агентства з питань запобігання корупції, аби ознайомитися із адмінпротоколом щодо придбання його квартири із порушенням.

Про це повідомляє прес-служба відомства.  

У тексті йдеться, що спілкування із Лещенком відбувається через його представника, а сам політик ухиляється від особистого ознайомлення з документом. Публічне запрошення було опубліковано на сайті НАЗК ще 1-го грудня.

"На сьогодні   спілкування з уповноваженою особою Національного агентства відбувається через захисника Сергія Лещенка, який надає клопотання про перенесення особистого ознайомлення свого клієнта з протоколом у зв'язку з  неможливістю  його явки за різними причинами",  - йдеться у повідомленні.

У відомстві вказали, що вчора, 5 грудня, Лещенко не прийшов до НАЗК через участь у допиті, на який він не з'явився.

"У понеділок, 5 грудня, Лещенко мав можливість прибути до НАЗК протягом робочого дня, з 9-ї год. ранку. Проте, за клопотанням адвоката, не зміг бути присутнім   на ознайомленні через особисту участь в судовому засіданні в Подільському суді та через допит в Генеральній прокуратурі України (хоча на допит у Генпрокуратурі  депутат не прибув, про що згодом повідомив його захисник)", - пояснили у НАЗК.

За клопотанням захисника нардепа, 6 грудня він також не зможе ознайомитися з протоколом через перебування на допиті у справі Павла Шеремета у Нацполіції.

У НАЗК звинуватили Лещенка у затягуванні процесу ознайомлювання із винесеним адмінпротоколом.

"У Національному агентстві з питань запобігання корупції вважають, що така поведінка народного депутата  Сергія Лещенка свідчить про його небажання сприяти прозорому розгляду питання та  затягування процесу ознайомлення з протоколом про адмінправопорушення", - вказано у тексті. 

Як повідомлялося раніше, нардеп Сергій Лещенко став власником елітної нерухомості на вулиці Франка за 7,5 млн грн. В Мережі опублікували копію відомості з держреєстру майнових прав на нерухоме майно, у якій зазначено, що Лещенко купив квартиру площею 192 квадратних метра в серпні цього року.

Політик пояснив, що квартира була куплена за частину заощаджень як співзасновника "Української правди", позику від засновника УП Олени Притули і гроші його коханої – Анастасії Топольської. Лещенко заявив, що у 2013-2014 роках він задекларував дохід у сумі понад 100 тисяч доларів.

Згодом, детективи НАБУ виявили правопорушення, коли з'ясовували, хто і як допомагав нардепу Сергію Лещенку придбати 200 квадратних метрів елітного житла в центрі Києва. У справі несподівано виникла ще одна жінка - мати депутата. Виявилося, що це вона дала синові два мільйони гривень, про що Лещенко раніше не говорив. Сам Лещенко називає себе чистим. 

1 грудня Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що завершило перевірку щодо столичної квартири народного депутата Сергія Лещенка і виявило ознаки адміністративного правопорушення. У повідомленні вказали, що Сергій Лещенко одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. Будучи на момент придбання неруxомості нардепом, він одержав подарунок, вартість якого у 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 гривень). 

У НАЗК склали протокол на народного депутата через одержання подарунку і зазначили, що це порушення карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка.

Скандальне квартирне питання: НАЗК виявило порушення у придбанні квартири Лещенком

Скандальне квартирне питання: НАЗК виявило порушення у придбанні квартири Лещенком

Повʼязані теми:

Наступна публікація