У Нідерландах запідозрили РФ у причетності до референдуму щодо України

У Нідерландах запідозрили РФ у причетності до референдуму щодо України

Росію підозрюють у фінансовому впливі

Депутати партії D66 звернулися із запитом до МЗС.

У Нідерландах депутати партії D66 звернулися до Міністерства закордонних справ країни із проханням пояснити, чи існують ознаки впливу Росії на запланований референдум щодо Угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Про це у своєму Twitter написав депутат Кейс Ферхувен, виклавши копію запиту з 8 пунктів, передає "Українська правда".

"Парламентський запит D66 щодо питання, чи впливає Росія у фінансовому відношенні на голландську політику", - написав у повідомленні Ферхувен.

"Чи є у вашому полі зору будь-які ознаки, що на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС може яким-небудь чином, в тому числі і фінансово, впливати Росія?", - запитують депутати у своєму запиті та цікавляться можливою реакцією уряду на повідомлення про те, що "Росію звинуватили в таємному фінансування європейських партій".

Повідомляють, що запит депутатів D66 спровокувала стаття в британському виданні The Telegraph, де йдеться про розслідування США у зв'язку з можливим впливом Росії на європейські партії.

Нагадаємо, що виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року. Влада країни запевнила, що зацікавлена у ратифікації Угоди, тому проведе агітаційні заходи серед населення.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Акція зі збору підписів вдалася завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація